středa 23. října 2013

23.10 - Jak stavět přírodní obydlí a žít soběstačně - Petr Skořepa

Petr Skořepa se podělí o své bohaté zkušenosti se stavbou přírodních domů ze, dřeva, slámy a hlíny, o zkušenosi s životem v Bílých Karpatech, kde buduje soběstačnou osadu. 

Petr SKořepa učí jak dobře a levně stavět z místních přírodních a recyklovaných zdrojů kvalitní obydlí, jenž užitnou hodnotou a energetickou nenáročností předčí dnešní běžnou výstavbu, životností a odolností se vyrovnají. Používá ve svých stavbách moderní i málem zapomenuté staré techniky stavění, využívá fyzikální zákony na větrání, klimatizaci a topení. Vnitřní a vnější prostředí kolem obydlí propojuje, řeší hospodaření s vodou, energií a odpady tak, aby se vše co nejefektivněji využilo. Navrhuje soběstačné domy (i stěhovatelné), bez nutnosti napojení na jakékoli sítě.
Ve stavbách spojuje informace z vícero zdrojů - pasivní domy, přírodní stavitelství, tvary střech a domů, soběstačné domy - earthships, získávání energie, baubiologie, feng-šuej, bioarchitektura, léčitelství, řád přírody. Bude hovořit o výhodách, problémech a chybách na různých konkrétních stavbách svépomocí, tedy seminář bude plný praktických postřehů ze staveb.

Odkazy:
http://ekovesnice.cz/
http://www.youtube.com/user/ekovesnice
https://www.facebook.com/ekovesnice
------------------------------------------------
Přednášky probíhají od 18 do 21 hod v prostorách Creative Gate
Jindřišská 5, Praha 1 - u Václavského náměstí.
Jindřišská pasáž III. schodiště vedle kadeřnictví.
http://www.creativegate.cz/kontakt

Vstupné 200 kč / posluchači AS 100 kč
Kapacita 30 míst, přednost mají posluchači AS



Žádné komentáře:

Okomentovat