středa 2. dubna 2014

2.4 Jak topit a ohřívat vodu sluncem

Tomáš MerxbauerJaroslav Dořáček, Tomáš Kundrt , Jiří Říha a Pavel Dvořák se podělí o své zkušnenosti s vytápěním a ohřevem vody pomocí solární energie. 


Tomáš Merxbauer se podělí o zkušenosti s návrhem chalupy (novostavby) jako soběstačné jednotky mimo jiné také s akumulačním komínem, tak hlavně o zkušenosti s výstavbou a provozem Trombeho stěny jak pro ohřívání vzduchu i vody.
http://bydleni.idnes.cz/unikatni-trombeho-stena-sama-vytopi-rodinny-dum-zakladem-je-cerna-barva-1ac-/stavba.aspx?c=A100813_114506_stavba_web
http://chalupautrombeho.webnode.cz/



Jaroslav Dořáček se podělí o své zkušenosti s vytápěním rodinněho domu pomocí solárního kolektoru pohaněného ventilátorem s fotovoltaickou buňkou s rekuperací tepla a vzduchu a teplovzdušným akumulátorem. 
Jaroslav Dvořáček se zabývá vývojem a výrobou 100% soběstačných, aktivních domů a technických zařízení založených na filozofii co nejnižších pořizovacích a nulových provozních nákladů". K tomuto účelu provozuje experimentální, veřejně přístupný, energeticky aktivní ostrovní dům na jihu Prahy -  "Motel u Krbu, Vestec u Prahy", přístupný bez ohlášení od 6:00 h do 21:00h od pondělí 10. března Tel: 606 553 553 www.aktivnidomy.com




Tomáš Kundrt se podělí o praktické zkušenosti s vlastní výrobou solárního teplovzdušného kolektoru z použitých oken pro vytápění svého domu.


Jiří Říha se podělí o své zkušenosti s vytápěním domu a ohřevu TUV a bazénu pomocí solární energie.



Pavel Dvořák se podělí o své zkušenosti s použitím deskových solárních panelů pro ohřev TUV v kombinaci s dohřevem pomocí kotle na biomasu.
Ing. Pavel Dvořák je absolvent ČVUT elektro v oboru radioelektronika. Má 20 let praxe v oboru vývoje elektroniky a informačních systémů. V posledních letech se také věnuje možnostem, jak lépe využívat obnovitelné zdroje energie. Od roku 2008 žije s rodinou na bývalém statku ve Smoleticích.

Tématické večery AS probíhají od 18 do 21 hod v prostorách Creative Gate
Jindřišská 5, Praha 1 - u Václavského náměstí.
Jindřišská pasáž III. schodiště vedle kadeřnictví.
http://www.creativegate.cz/kontakt

Vstupné na tématické večery AS v Creative gate jaro 2014
veřejnost:            250 kč
posluchači AS:  150 kč 

Pro účast na tématickém večeru je nutná rezervace.
Místo můžete rezervovat zde: 



1 komentář:

  1. Solárními kolektory vývoj jistě neskončil. Do uvedeného výčtu obnovitelných zdrojů lze jistě zařadit i ve světě známou myšlenku termodynamického solárního systému. Jeden EnergyPanel o hmotnosti 6,2 kg je dokonce schopen ročně dodat mnohem více tepla, než dokážou klasické solární systémy.
    http://jaromirbednar.wordpress.com/solarni-energie/energypanel-video/

    OdpovědětVymazat