středa 12. března 2014

12.3 Jak topit ekologicky, ekonomicky a zdravě

O své zkušenosti, jak můžete vytápět svá obydlí ekologicky, ekonomicky a zdravě se podělí kamnáři Vít Pešek a Petr Pospíšil a majitel aktivního domu vytápěného sluncem Jaroslav Dvořáček.

Vít Pešek se podělí o své mnohaleté odborné zkušenosti s designem a stavbou různých druhů topidel na tuhá paliva. Dozvíte se jaké jsou současné možnosti vytápění domů dřevem a jaká je účinnost kamen, sporáků a krbů. Dozvíte se také jaký vliv má sálavé teplo na naše zdraví. 
Vít Pešek se je aktivním členem cechu kamnářů, vyučuje kamnařinu a je spoluautorem několika kamnářských učebnic.
Jeho firma Kamnářství Pešek provádí dimenzování, navrhování a kompletní dodávku kamen a ostatních topidel s keramickým opláštěním. Hlavním zaměřením firmy je konstrukce topných systémů do více místností obsluhovaných pouze z jednoho ohniště, a to bez pomoci elektroniky nebo komplikovaných a poruchových vodních systémů. Specializuje se též na konstrukce zdravých krbů bez teplovzdušných rozvodů.
Více informací: www.kamnapesek.com

Petr Pospíil se podělí o své zkušenosti se stavbou sporáků na vaření. 
Petr Postavil několik akumulačních kamen,finských kamen. Dělá omítané i kachlové kamna a sporáky. Specializuje se na nízkorozpočtové stavby z různých materiálů - hlína, speciální malty, šamot, izolační desky, tahové systémy, kování, klapky.


Jaroslav Dořáček se podělí o své zkušenosti s vytápěním rodinněho domu pomocí solárního kolektoru pohaněného ventilátorem s fotovoltaickou buňkou s rekuperací tepla a vzduchu a teplovzdušným akumulátorem. 
Jaroslav Dvořáček se zabývá vývojem a výrobou 100% soběstačných, aktivních domů a technických zařízení založených na filozofii co nejnižších pořizovacích a nulových provozních nákladů". K tomuto účelu provozuje experimentální, veřejně přístupný, energeticky aktivní ostrovní dům na jihu Prahy -  "Motel u Krbu, Vestec u Prahy", přístupný bez ohlášení od 6:00 h do 21:00h od pondělí 10. března Tel: 606 553 553, www.aktivnidomy.com

Tématické večery AS probíhají od 18 do 21 hod v prostorách Creative Gate
Jindřišská 5, Praha 1 - u Václavského náměstí.
Jindřišská pasáž III. schodiště vedle kadeřnictví.
http://www.creativegate.cz/kontakt

Vstupné na tématické večery AS v Creative gate jaro 2014
veřejnost:           250 kč
posluchači AS:  150 kč 

Pro účast na tématickém večeru je nutná rezervace.
Místo můžete rezervovat zde: 

Žádné komentáře:

Okomentovat